Svečano je otvoren “Omladinski aikido klub Beograd”


Nova 2018. godina počela je veoma lepo. Svečano je otvoren “Omladinski aikido klub Beograd“. Kako dolikuje, otvaranje kluba proteklo je na najlepši mogući način – ceremonijalnim novogodišnjim seminarom.

Uz prvi sneg i u pravoj novogodišnjoj atmosveri okupili su se vežbači iz Beograda i u tročasovnom seminaru uživali u medjusobnoj razmeni energije. Dobra energija osećala se u svakom minutu i u svakom koraku na tatamiju. Grupa od tridesetoro aikidoka (dece, devojaka i momaka svih uzrasta) uz osmeh su uživali u radu na tehnikama koje svrstavamo u red osnovnih, odnosno školskih tehnika. Obrađeni su napadi: Katatedori, Shomen i Yokomen kroz tehnike: Iriminage, Shihonage, Kotegaeshi, Uchikaitennage idr.

Veliku podršku, uz najlepše želje za početak rada “Omladinskog aikido kluba Beograd”, dali su mnogobrojni članovi “Aikido Asocijacije Srbije – Aikikai Srbije” .
Aikido klub “Jovica Stanojević” i “Seishin Aikido ” kao najbliži saradnici, a pored ostalih tu su bili i naši dragi prijatelji iz “Aikido kluba Novi Beograd“, Aikido klub “Karadjordje” i Aikido dojo “Yamatokan“.

Svi zajedno bez ikakvog isticanja doprineli su jednom veoma lepom seminaru, posle koga smo svi imali istu želju, a to je da se što pre okupimo ponovo.

Poseban značaj, ovom našem svečanom otvaranju dalo je prisustvo gospodje Branke Jović, gospodina Masahiko Otsuka-san i Tatsuya Hirano-san. Ovaj tročlani tim je kreator japanskog Yuotube kanala “SerbiaChannel” koji konstantno prati kulturna zbivanja u Srbiji i Beogradu, te na najbolji način doprinosi zbližavanju naših naroda i širenju prijateljstva kroz kulturna dogadjanja. Za nas je veliki ponos da je Novogodišnji seminar privukao njihovu pažnju i da su nas svrstali u red važnih dogadjanja na njihovom Youtube kanalu. Njihovu emisju u celosti možete pogledati na video linku koji je deo ovog članka.

Kada sve sagledamo sa distance od proteklih desetak dana, ova 2018. godina nije mogla lepše da počne, a čeka nas još mnogo lepih seminara, gostovanja i druženja…

DOMO ARIGATOU GOZAIMASHITA !!!

Share This