Omladinski Aikido Klub Beograd na seminaru u Frankfurtu – Christian Tissier Shihan , 9-10 Mart 2018


Chrisian Tissier Seminar Frankfurt Mart 2018Christian Tissier Sensei je tehnički lider nemačke aikido organizacije (AFD)-„Aikido Fоderation Deutschland“. U programu brojnih seminara u okviru ove organizacije, Frankfurt je grad u kome naš renomirani učitelj svake dve godine redovno održava seminare. Ove godine seminar je održan u Sportsko kulturnom centru „Ravenstein“. Okupio je preko 120 aikidoka uglavnom iz raznih krajeva Nemačke, ali i nekolicinu učesnika iz Mađarske, Francuske, Slovenije, Srbije itd.

Na tatamiju, popunjenom vežbačima, Tissier sensei je podučavao razne tehnike i obrađivao raznovrsne napade. Uglavnom se obraćala pažnja na osnovne principe aikido tehnika, ali kao i obično pažnja je usmerena na veliki broj detalja koji su začinili ovaj fantastičan seminar.

Organizatori ovog seminara, su ovoga puta bili: Barbara Beste Sensei (6.Dan) i Sead Azirović Sensei (3.Dan). Oboje su iz „Aikido dojo Offenbach“. Potrudili su se da prateće stvari vezane za sam seminar budu veoma dobro isplanirane. Tako su u pauzama između treninga bili organizovani zajednički ručak i večera. Bila je to prilika da se uz čašu odličnog vina razmeni po kaja reč, i nazdravi nekolicini vežbača iz Nemačke koji su promovisani u pete i šeste danove. Bez posebnog naglašavanja čestitke svim novim „Dan“ promovisanim aikidokama.

Sam seminar je protekao u veoma prijatnoj atmosveri, kojoj je doprinelo i dosta prijatna temperatura kao i suvo vreme koje je zadesilo Frankfurt tih dana, što je uslovilo i veoma prijatnu šetnju sa Predsednikom AFD, gospodinom Günter Heckom. Bilo je veoma korisno saznati brojne detalje o nemačkoj aikido organizaciji i o načinu na koji predsedništvo vodi samu organizaciju. Na kraju nam ostaje da se zahvalimo Sensei Christian Tissier na velikom nadahnuću i entuzijazmu koji nikada ne izostane, i naravno našim domaćinima iz „Aikido dojo Offenbach“ na sjajnoj organizaciji seminara i još toplijem gostoprimstvu. Do naradne pirilike hvala svima!

Domo Arigatou Gozaimashita!

Pogledajte delić atmosfere sa seminara

Share This