Kako je bilo na novogodišnjem Aikido seminaru u Novom Sadu?

U organizaciji Aikido Ikeda Dojo-Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Aikido Asocijacije Srbije-Aikikai Srbije, 23. decembra 2017. godine, održan je 4. po redu Novogodišnji aikido seminar. Kao i svake godine učešće na seminaru uzeli su aikidoke iz Novog Sada, Vršca, Beograda, Zaječara i drugih gradova Srbije.

Cilj seminara

Ovaj seminar imao je za cilj popularizaciju aikido veštine, zatim upoznavanje aikidoka iz različitih krajeva unutar same organizacije, i naravno razmenu iskustava s obzirom da su treninge vodili 4 instruktora.

Otvaranje i prvi čas – Nikola Stojanović

Otvaranje seminara pripalo je našem domaćinu gospodinu Nikoli Stojanoviću. U trajanju od sat i petnaest minuta imali smo priliku da uvežbamo aikido tehnike na napad-Ushiro Ryokata Dori.

Drugi čas – Radivoje Janković

Zatim je trening nastavio gospodin Radivoje Janković na temu Ushiro Katadori Kubishime, čime je završen prepodnevni set treninga od dvaipo sata.

Treći čas – Edin Bećković

U poslepodnevnom terminu gospodin Bećković Edin je učesnicima prikazao tehnike na temu Katadori i Katadori Menuchi.

Četvrti čas – Boško Jelić

Završni trening pripao je gospodinu Bošku Jeliću.U svom prepoznatljivom maniru demonstrirao je svoje umeće u tehnikama Jyuwasa na napad YokomenUchi.

Rezime

Ovaj Seminar okarakterisalo je veoma fina atmosvera na tatamiju, prijateljski razgovori na pauzi za ručak, i neverovatno lepo i toplo vreme za taj period godine.

Ostaje nam da sezahvalimo gospodinu Nikoli na izuzetno dobroj organizaciji seminara, i da se radujemo narednom susretu na istom mestu naredne godine kada će ovaj seminar proslaviti mini jubilej-pet godina postojanja.
ARIGATOU NIKOLA-SAN !

Share This